10 bilder Jönköping

Tio bilder som jag alltid kommer att förknippa med Jönköping

I augusti tidigare i år var det fem år sedan jag flyttade till Jönköping. Fem år som givetvis har skapat minnen som jag alltid kommer att förknippa med Jönköping.

För en tid sedan gick jag i genom mitt bildarkiv i iPhoto (för övrigt det sämsta programmet som finns?) och tittade i genom fem års iPhone-bilder från Jönköping. Jag valde ut tio bilder som på ett högst personligt plan för mig är typiska med Jönköping och som framkallar minnen som jag alltid kommer att minnas med den här staden, där jag bott under en stor och viktig del av mitt liv. Minnen som är förknippade med staden, med platserna och med människorna som bott i den.

Stadsparksvallen Jönköping

Fotboll på Sveriges vackrast belägna fotbollsarena (2012)

På höjderna i Stadsparken ligger Stadsparksvallen, där J Södra spelat Superettan, men till våren i Allsvenskan. Jag kommer för alltid att romantisera de där vårmatcherna när solen har skinit och J Södra har spelat underhållande fotboll. Allt med en utsikt som ingen annan fotbollsarena i Sverige är i närheten av.

Niklas Ternstedt och Erik Lundin

Vänner i en park (2012)

Det har blivit många kvällar i Jönköpings flertaliga parker under åren. Billig öl, glacat kött på engångsgrill och sällskap av några av de bästa människor jag känner. Bättre än så kan det knappast bli.

Niklas Ternstedt

Vättern mitt i centrum med en vän (2013)

Det finns något unikt i att Jönköping har en lång sandstrand mitt i centrum. Jag älskar städer med mycket vatten centralt, det är väl en av anledningarna till att jag tycker om Jönköping. Speciellt en solig dag men en vän som söker det rätta ljuset genom flaskan.

Kebabpizza

Kebabpizza (2013)

En sak är Jönköping otroligt bra på. Kebabpizza. Med mycket sås. Speciellt dagen efter en kväll i till exempel ovan nämnd park, när en är så där härligt bakfull och i sällskap av en vän som vill ägna dagen åt tecknad film. Då finns det inget bättre än Jönköpings kebabpizza.

Jönköpings Centralstation

Att anlända med tåget till den här vyn (2012)

Jag vet inte ens hur många gånger jag har kommit till Jönköping med tåg från Nässjö. Men alla hundratals gånger har det varit till den här vyn. Återigen, Vättern mitt i centrum, finns det något mer välkomnande än att se detta från tågperrongen?

Promenad vinterdag

Friheten (2012)

Jag har av någon anledning alltid känt mig väldigt fri i Jönköping. Det är en väldigt svårdefinierbar känsla och svårt att förklara varför, men jag tror att den mycket starkt har bidragit till att trivts i Jönköping. En känsla jag förknippar bland annat med en promenad mot en heldag i pulkabacken.

Klostergatan

Promenaderna längs Klostergatan (2012)

Under större delen av min tid i Jönköping bodde jag i änden av Klostergatan, den långa och raka gatan från centrum till Torpa. Där har jag gått onykter, bakfull, glad, förbannad, kär, ledsen, frustrerad, lycklig, ensam, i par, i stora grupper. Alla dessa promenader som gör att jag har minnen i varje hörn av min favoritgata i Jönköping.

Gränsgatan Jönköping

Gränsgatan (2013)

Den gatan jag bodde i änden av Klostergatan var Gränsgatan. Gatan där jag under en period hade 50 meter till en av mina bästa vänner och ytterligare 100 meter till två andra av mina bästa vänner. Gatan där vi umgicks varje dag och hade en fantastiskt härlig tid under tiden medan vi studerade.

Utsikt från Bymarken

Utsikten från Bymarken (2010)

Jag började min tid i Jönköping på höjderna på Bymarken och fem år senare bor jag på nytt på dessa höjder, numera i Dalvik. Återigen är denna Vättern i fokus men det är omöjligt att undvika den i Jönköping. Det är en helt fantastisk utsikt och att varje dag kunna njuta av hur vackert Jönköping är beläget har varit ett privilegium.

Examen MKV 2013

Människorna (2013)

Hur lång min tid i Jönköping i slutändan än blir kommer jag att minnas den här staden med glädje. Inte minst tack vare människorna som har funnits i staden. Egentligen vartenda ett av mina bra minnen i Jönköping är kopplade till de människor jag lärt känna i staden. Några av dem är i dag mina bästa vänner och trots att de flesta inte längre bor kvar i Jönköping så kommer de alltid vara en stor del av staden – precis som Jönköping alltid kommer vara en stor del av mig.