Upplev Bandy

Mitt nya projekt: Upplevbandy.se

I dag lanserade jag mitt nya projekt som går under namnet Upplev Bandy, en webbplats om upplevelsen av sporten bandy.

Bandy är en av mina absoluta favoritsporter och jag har under mer än tio år följt sporten och klubben Vetlanda BK mycket nära, bland annat också i mitt skrivande på SvenskaFans. Jag har alltid sett bandy som en upplevelse, inte minst för att det finns så många unika och genuina detaljer inom sporten, som inte finns överallt annars.

Dessa detaljer vill jag gärna berätta om, stora som små och hoppas nu kunna göra detta i det nya och helt ideella projektet jag kallar för Upplev Bandy. Här kommer jag framöver att skriva intervjuer och berättelser om bandy, med syftet att berätta för de som redan är frälsta men förhoppningsvis också kunna få fler att upptäcka varför bandyn är Sveriges mest underhållande sport.

Första intervjupersonen var given, nämligen han som var en av de som fick mig att snabbt tycka om sporten när jag började titta. Jag pratar om den dåvarande Vetlanda-spelaren Stefan Nordén, en frispråkig profil som jag träffade i Göteborg nyligen. En lång intervju i två delar där vi går i genom de många klubbytena, den fria bandyn han förespråkar, sin roll som tränare och sin relation till domarna.

Läs om Stefan Nordén och fler berättelser framöver på www.upplevbandy.se!

Bilden som jag använder ovan och som får bildsätta mycket av Upplev Bandy just nu är tagen på Råslätts IP i Jönköping 2012. Det var en underbar vinterdag när jag tog med mig min vän Ludde och tittade på bandy, en dag jag minns som en fantastiskt härlig upplevelse. Den gången skrev jag om en Kärleksförklaring från en snöig läktare på SvenskaFans.