The Office

Kom i julstämning med klassiska avsnitt från The Office

Den amerikanska versionen av The Office är min absoluta favoritkomediserie genom tiderna. Så här i jultider blickar jag gärna tillbaka på julspecialerna.

The Office sändes i nio säsonger mellan 2005 och 2013 och blev tidigt en stor personlig favorit. Jag hängde upp mycket av mitt liv runt The Office under den tiden som serien sändes och när serien var som allra bäst är den för mig det bästa jag har sett i humorväg. Allra bäst var den under de tidigaste säsongerna, kanske runt säsong 2 och säsong 3 där manus var som bäst skrivet och skådespelarna fungerade som allra bäst tillsammans.

Serien hade en svagare period i mitten men kom starkt tillbaka sista säsongen med Steve Carell, den sjunde säsongen. Efter Carells avslut var säsong 8 en stor besvikelse innan serien avslutade med en mycket värdig och bra säsong 9.

En av de allra bästa delarna med The Office var julspecialerna, som det totalt blev sju stycken under nio säsonger. Så här i jultider tittar jag gärna tillbaka på dessa sju och kommer i julstämning, med dessa klassiska avsnitt. Här kommer en lista över de sju julspecialerna, rankade efter min egna personliga smak.

7. Moroccan Christmas (säsong 5, 2008)

Ett helt okej julavsnitt som hade en ganska bra storyline i att Dwight sålde julens mest populära leksak till överpriser, men överlag nådde inte Moroccan Christmas upp till samma höga nivå som flera andra julavsnitt.

6. A Benihana Christmas (säsong 3, 2006)

Ett av många avsnitt som cirkulerade kring Michael Scotts kärleksbekymmer som som gav Steve Carell möjligheten att leva ut sin karaktär. Bra avsnitt med klassiskt Jim lurar Dwight-upplägg (”destroy phone” är givetvis minnesvärt) och ett sevärt julavsnitt.

5. Dwight Christmas (säsong 9, 2012)

Den sista julspecialen i den sista säsongen. Mycket fokus på Dwight, liksom hela säsongen, och avsnittet bjöd på ett gammalt hederligt upplägg med de mest konstiga sakerna som kunde hända genom Dwights familjetraditioner. Dwight utklädd till Belsnickel var en av höjdpunkterna.

4. Christmas Wishes (säsong 8, 2011)

I mitt tycke den svagaste säsongen, men en säsong som bjöd på ett väldigt bra julavsnitt. Framförallt var interaktionen mellan Jim och Dwight fantastisk, där de båda försökte sätta dit varandra genom att göra hyss – mot sig själva. Ett genuint och mycket bra julavsnitt.

3. Secret Santa (säsong 6, 2009)

En titel på avsnittet som förpliktigade och där mycket handlade om Michaels besvikelse över att Phyllis fick vara tomte före honom. Samtidigt skapar Michael felaktiga rykten om företagets framtid och skapade både oro och The Office-pinsamhet helt i onödan.

2. Classy Christmas (säsong 7, 2010)

Ett julavsnitt där flera av huvudkaraktärerna verkligen fick briljera. Michael Scott var i högform, speciellt sedan det blev känt att Holly Flax skulle komma tillbaka till kontoret. Ett avsnitt som byggde upp den fantastiska avslutningen för Michael Scott i The Office. Dessutom en otroligt bra storyline mellan Jim och Pam, en sådan känslosam med humor som bara The Office kunde klara av. Samt ett snöbollskrig mellan Jim och Dwight.

1. Christmas Party (säsong 2, 2005)

Men den bästa julspecialen var ändå den första, från andra säsongen 2005. Michael lyckas helt förstöra Secret Santa genom så kallade Yankee Swap (”Machiavelli meets Christmas) och köper en Ipod till Ryan. Det avsnittet, som slutar med en vodkafest och Michaels fotograferade av en blottande Meredith, är så otroligt bra på flera nivåer. Det är verkligen ett avsnitt som jag förknippar med The Office, ett avsnitt som personifierar hela serien. Christmas Party från 2005 är på något sätt i sig självt hela The Office, min favorit av humorserierna genom tiderna.