IFK Göteborg

IFK Göteborg – Mesta Mästarna är den vackraste föreningen

På söndag börjar Allsvenskan igen, när IFK Göteborg spelar premiär mot Åtvidaberg. Detta vackra och för mig otroligt viktiga IFK Göteborg.

Ända sedan jag upptäckte att IFK Göteborg var laget för mig har föreningen varit otroligt viktig för mig. Det var en period efter det senaste SM-guldet 2007 som IFK och jag gled ifrån varandra, där jag inte alls brydde mig lika mycket eller stod lika nära föreningen. Men de senaste åren har engagemanget växt sig allt starkare igen och sedan 2011 har mitt supporterskap varit så starkt och helhjärtat som jag vill att det ska vara.

Det jag tycker så otroligt mycket om med IFK Göteborg är traditionen av att vara Sveriges överlägset mest framgångsrika förening genom alla tider. Genom att vara den förening som så många bryr sig om och att vara den förening med en värdegrund som jag delar. IFK Göteborg står för kamratskap i form av att alla människor är välkomna, oavsett social bakgrund, etnicitet, religiös åskådning eller sexuell läggning. IFK Göteborg står för den passion som jag känner och delar inför föreningen. IFK Göteborg står slutligen också för en professionalitet som ska genomsyra allt som föreningen gör.

Det händer att IFK faller från den här värdegrunden och det är då som föreningen är snett ute. När spelare som inte förstår vad IFK är värvas är föreningen fel ute. När föreningen inte tar vara på supportrarnas engagemang är föreningen är fel ute. När IFK gör något halvhjärtat är IFK också fel ute. Men när IFK Göteborg lever upp till sin värdegrund är föreningen den vackraste i Sverige.

Ett mer spännande IFK denna säsong

På söndag startar Allsvenskan med hemmamatch mot Åtvidaberg. IFK Göteborg står i år inför en spännande säsong som en av de främsta utmanarna till Malmö FF. Med ett enligt mig mer genomtänkt och bättre lagbygge än de senaste åren. Med ett större intresse än på länge och med underhållande spel. Med tre fantastiska danskar i offensiven, med en underbar hemvändare på mittfältet men också med ett par frågetecken i en ny komponerad backlinje. Överhuvudtaget är det stora förändringar i årets IFK Göteborg, men försäsongen tyder på att det varit positiva förändringar.

I år hoppas jag kunna se IFK fler gånger än någonsin tidigare. Det finns inte mycket som gör mig gladare än att se IFK vinna på Gamla Ullevi, känslan efter en seger till tonerna av Snart Skiner Poseidon är svår att fånga. Jag ser fram emot en säsong med fullsatta läktare på Gamla Ullevi, med cupfinal mot Örebro i maj och flera matcher att minnas. En höstsäsong med ständig nervositet och som sig bör i mars månad är jag givetvis övertygad om att vi i år vinner det första SM-guldet sedan 2007. Då kommer jag givetvis att finnas på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg är för mig glädje och sorg. IFK Göteborg är terapi men också frustration. IFK Göteborg är engagemang och lust. I höst så tar vi SM-guld.

De vackraste höstfärgerna som finns. #ifkgbg

Ett filmklipp publicerat av Andreas Söderman (@andreassoderman)