Pingvin

Hur många gratisbilder på pingviner finns det egentligen?

En fullt berättigad fråga efter att ha läst ännu ett blogginlägg om förväntningar som inte infriades på Googles filter Penguin.

Google har två olika filter för att höja kvaliteten på det sökresultat man presenterar. Det ena är Panda, som syftar till att premiera webbplatser med bra innehåll före de med tunnare innehåll, och det andra är Penguin, som syftar till att webbplatser som har byggt sin länkprofil med spamlänkar inte ska premieras. Tidigare i höstas rullades en uppdatering av Penguin ut, som höjde förväntningarna hos många inom sökmotoroptimeringsbranschen. Många valde att basunera ut sina teorier om vilka som skulle drabbas och om hur detta skulle slå mot flera som har byggt upp en bra synlighet på Google.

Penguin kom men påverkade inte särskilt mycket av sökresultatet. Det syntes på sina håll, men de många sjävutnämnda experter som var högljudda innan Penguin har inte fått se sina sanningar bekräftas. Istället har eftersnacket handlat om att denna uppdatering var alldeles för snäll och att det kommer komma senare uppdateringar som minsann kommer skapa ordning och reda. Det skrivs om nya teorier för att bekräfta dessa teser och dessa sanningar. Men att omvärdera sin egen sanning, kanske inse att man helt enkelt var fel ute och att faktiskt acceptera att andra som man gärna ser ner på faktiskt gör bra och rätt arbete, verkar inte vara aktuell hos de som gärna uttalar sig om Penguin.

Så det skrivs nya blogginlägg och teorier om Penguin och alla dessa bildsätts ständigt med en ny tillspetsad gratisbild på pingviner. Det har cirkulerat bilder på lömska pingviner, arga pingviner, glada pingviner, snälla pingviner, pingviner i grupper, pingviner i hatt med flera. Så den rimliga frågan som jag tycker vi borde diskutera istället för att hitta på nya teorier för att bekräfta sin egen sanning – hur många gratisbilder på pingviner finns det egentligen i världen?

Pingvinen ovan är hämtad från www.freeimages.com. Där finns det åtminstone 204 bilder på pingviner.