Bandypublik i Sapa Arena Vetlanda

Efterlängtad bandypremiär när Vetlanda möter Villa Lidköping

På fredagen är det premiär i Elitserien i bandy igen. Vetlanda BK spelar bortamatch mot Villa Lidköping BK.

Personligen har jag haft lite svårt att få upp känslan inför årets premiär. Under försäsongen är Svenska Cupen i Lidköping den enda bandy jag har sett och när jag inte längre är redaktör på SvenskaFans är jag inte heller lika insatt i allting som jag har varit tidigare säsonger. Men när premiären nu nalkas så känner jag ändå att den härliga bandykänslan börja komma krypande igen, vilket givetvis är mycket glädjande.

Även om jag inte längre är redaktör på SvenskaFans så fortsätter jag rapportera om Vetlanda och skrev nu i kväll inför morgondagens match mot Villa Lidköping. På SvenskaFans finns det också flera bra intervjuer gjorda av Daniel Engström Stenson, till exempel med Erik Ivarsson och Tommy Österberg. Dessutom är jag mycket glad att Torleif Wikström nu har tagit över som bandyredaktör på SvenskaFans och det kommer han göra alldeles utmärkt. Sidan lever vidare under ny ledning, det känns bra för mig som har drivit sidan under tio säsonger.

Så här inför en bortamatch mot Villa Lidköping tänker jag också på den roligaste bortamatch jag har varit på i bandy, segern mot Villa 2010 när VBK vann med 6-2 och allt var så perfekt som bara en bandymatch kan vara.

Laddar upp inför bandy med ABBA

Inför en bandypremiär laddar jag också upp på mitt högst personliga sätt, genom att lyssna på Lay all your love on me med ABBA. Anledningen till detta är det kassettband med ABBA som min bror hade i sin Nissan Sunny som vi lyssnade på när vi för ungefär 10 år sedan åkte från Virserum till Vetlanda för att titta på bandy. Lay all your love on me var den låten vi lyssnade allra mest på och därför kommer jag för alltid förknippa den låten med att vara på väg till bandy och att komma i stämning för bandy.